Onze afdelingen

Onze afdelingen

Samenwerken

Terwijl de harde kern doet waar ze goed in is - werken met techniek - werkt een team daaromheen aan verdere professionalisering van de organisatie. Alle afdelingen werken samen voor het beste eindresultaat.

Werkplaats

In de werkplaats bouwen en repareren de monteurs koelmachines en leidingbanen. Zodra de onderdelen binnen zijn en de tekeningen klaarliggen, gaan ze aan de slag. Het werk gebeurt netjes en gestructureerd en zo ziet de werkplaats er ook uit. Het is een klein en gezellig clubje van ervaren techneuten wat altijd voor elkaar klaar staat.

“Als ik Retail Technics moet omschrijven, dan zeg ik: vernieuwend, duurzaam en gezellig. De techniek is echt interessant. We starten om 07.00 uur ’s ochtends en leveren goed werk, voor mij betekent dat solderen. Binnen het team heeft iedereen zijn eigen taken en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Er wordt serieus gewerkt en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Maar gelukkig ook voor humor.”

Pascal, Monteur Werkplaats

Monitoren op afstand

Alles wat gekoeld wordt in supermarkten, is op afstand te monitoren. Vanachter hun bureau houden zes engineers nauwlettend storingsmeldingen in de gaten. Voordat de klant doorheeft dat er een storing is, hebben zij het probleem al opgelost. Zo voorkom je niet alleen bedorven producten, maar ook onnodig onderhoud. Bovendien zorgen deze engineers voor nog slimmere modems, waarmee ze hun taak nog beter kunnen uitvoeren.

“Veel koeler dan dit wordt het niet bij een bedrijf”, grapt Vidjay. “Onderling hebben we veel lol met elkaar. En in de functie zelf word ik technisch behoorlijk uitgedaagd. Fouten maken mag, daarna krijg je gewoon heel goed uitgelegd waar je een volgende keer op moet letten. Ik krijg volop kansen om te ontwikkelen. Wat mij een goed gevoel geeft, is het voorkomen van productschade.”

Vidjay, Remote Service Engineer

Service en onderhoud

Een afdeling met planners en servicemonteurs. Hun doel: storingen oplossen in koelmachines en leidingbanen. Vanuit kantoor organiseren 4 planners de werkagenda van 26 monteurs. Een koud kunstje voor de planners. Is de monteur ter plaatse, dan werkt hij al snel aan een oplossing. En dat kan, want de werkbussen zijn goed gevuld. Als servicemonteur werk je misschien wel veel alleen, maar een hulplijn is snel ingeschakeld.

“Geen dag is hetzelfde. Je kunt zomaar een loodgieter, elektricien, timmerman en monteur in één zijn. Zolang je je hoofd maar koel houdt. Het gaat echt over geavanceerde techniek, heel specialistisch. Ben je ondernemend en neem je graag initiatief, dan kan dat. Je krijgt veel vrijheid. Het is wel een solistische baan, maar onderweg bel ik veel met collega’s. Vooral voor advies en zo nu en dan voor de gezelligheid.”

Jacco, Koelmonteur in opleiding

Nieuwbouw

Je hebt slechts één week de tijd om een supermarkt te voorzien van een nieuwe koelinstallatie. Dat kan natuurlijk alleen als het werk aan de voorkant goed is geregeld. Wanneer er een aanvraag binnenkomt, start calculatie direct met rekenen. De offerte die daar uitrolt gaat richting klant. Bij een GO is de projectleider aan zet. Dat betekent spullen bestellen en de werkplaats instrueren. Is de koelinstallatie er klaar voor? Dan is het showtime!

“Mijn collega’s zijn slim, technisch en harde werkers. Retail Technics loopt echt voorop op het gebied van CO₂-koeling. En niet alleen de organisatie ontwikkelt zich, ik ook. Wat ik heel bijzonder vind, is de collegialiteit. Iedereen kan het goed met elkaar vinden, ook al nemen we elkaar af en toe in de maling. We lunchen met de eigen afdeling, maar borrelen op vrijdagmiddag met het hele bedrijf.”

Jobbin, Teamleider Engineering

Kom jij ons versterken?

Zie jij jezelf al werken bij Retail Technics? Bekijk dan snel onze vacatures.

Bekijk vacatures